IMPORTANT MESSAGE

Broccolini has recently been informed of fraudulent recruitment activities targeting people outside of Canada. The suspected organization or individuals are sending employment contracts pretending to be Broccolini representatives and are requesting personal information to start an immigration procedure for employment in Canada. Please be cautious of these emails as they are considered fraudulent and a way of stealing money and identity as well as other personal information from you.

Broccolini’s recruitment process always includes in-person interviews with a member of our Human Resources team and/or a member of our management team prior to any official employment offer. Money would never be requested in exchange for a position or to secure a visa to enter Canada.

We recommend that you do not respond to unsolicited employment offers from people with whom you are unfamiliar and suggest that you report them to your local authorities. If you think you have received a fraudulent employment offer, please forward it to hrinfo@broccolini.com and ensure to include the original subject line, email address of sender and complete message including attachments.

X
Victoria sur le parc

Lafarge

Address: 34 avenue Avro, Pointe-Claire

Completion date: 2008

Building area: 15,000 sq.ft.

Contract: Design-Build

Present in 76 countries, Lafarge is a world leader in construction materials. Focused on sustainable development, the company operates several research centers and laboratories in order to develop new technologies and improve the performance of their products.

Lafarge called upon Broccolini's expertise for the expansion and reengineering of its new research center located in Pointe-Claire. The project consisted of a 6,000 sq.ft. expansion of an interior mezzanine and the renovation of the existing area of approximately 3,000 sq.ft. The turn key project included the design of a new laboratory facility built according to current standards and to the client's standards.

Due to the restricted surface area, Broccolini's main challenge for this mandate consisted in maximizing the space and taking into account the particular requirements of a laboratory space: elaborate mechanical and electrical engineering, specific conduits for chemical products and ionized water, a complex ventilation system, etc. The exterior consists of a combination of cement architectural panels, brick, glazing/aluminum and metal cladding. The interior finishing consists only of high-end materials: granite, carpet, ceramic, and wood. In order to benefit from natural lighting within the laboratory, several Solatube skylights® were incorporated into the building.

Broccolini realized the overall project in collaboration with the end users of the building in order to achieve a final result that would correspond with their concrete expectations. The project, initiated in the spring of 2008, was completed on August 29, 2008 and provides Lafarge's researchers with a pleasant, custom-designed, state-of-the-art working environment.

SPECIFICATIONS

Print
Back To Top